FABRIKAN TOP 5

MAALISKUUN KYSYMYS – FABRIKAN VIISI SUOSITUINTA KURSSIA

Kysyimme oppilailtamme, mikä Fabrikan tanssikursseista on paras ja miksi. Kysymys aiheutti vastausten tulvan ja raivoisan kisan tanssikoulun sisällä.

Kamppailu kärkisijoista oli todella tiukka. Voittajaksi selvisi lopulta parisalsa vain muutaman äänen erolla.

FABRIKAN TOP 5
  1. Parisalsa
  2. Twerk
  3. Commercial Dance
  4. Reggaeton
  5. Broadway Jazz

Kysymykseen vastasi yhteensä 314 tanssinharrastajaa.

MITÄ OPPILAAMME SANOVAT LEMPIKURSSEISTAAN?

Kysymykseen vastanneet kehuivat vuolaasti omia lempikurssejaan. Valitsimme yhden kommentin jokaisesta kurssista.

AFROCUBANO

Afrocubano-tanssit haastaa omaa rytmitajua ja sitä, miten on omaa kroppaansa tottunut liikuttamaan. Niska-hartiavaivat ja muutkin murheet lähtevät tällä tanssitunnilla takuuvarmasti. Pidän erityisesti tanssien voimakkaista liikkeistä sekä musiikista ja rytmistä, joiden kautta pääsee parhaimmillaan ihanaan flow-tilaan. Tähän jää koukkuun!

BROADWAY JAZZ

Rakastan musikaaleja ja tällä kurssilla saan viikottain olla hetken verran oman elämäni musikaalitähti. 😁 Sanna-Mari on ihana ope ja meillä on hyvä ryhmähenki. Tehdään kunnolla, mutta pilke silmäkulmassa.

COMMERCIAL DANCE

Commercial Dance on lemppari koska siinä yhdistyy moni juttu, fiilis, hyvä musa ja monipuoliset liikkeet. Tunneilla edetään sopivalla tahdilla ja joka kerta yllättyy kuinka on huomaamattaan on oppinut jotain uutta.

HIP HOP

Hip hop -kurssilla on rento ja hauska meininki ja opettaja on aivan huippu! Ei haittaa, vaikka liikkeet eivät aina menisikään nappiin, vaan tärkeintä on oikea asenne ja tanssin ilo. Vaikka tunnille mennessä väsyttäisi, on tunnin jälkeen aina hyvä mieli. Emmin opetustyyli on selkeä ja ennen kaikkea tunneilla on hauskaa.

KUNTOBALETTI

Kuntobaletti on ihanan rentouttava, kuitenkin lihasvoimaa kasvattava, tunti. Lähden tunnilta aina rentona ja hyvällä mielellä <3

LATIN COMMERCIAL

Kunnon meno! Samassa paketissa parhaiden lattaripoppi-biisien kanssa on sulokkaan sensuellia savouria ja eleganssia, bombaa, leikkisyyttä, diivailua, asenneposeja, bootyshakea ja rähinää! Jokainen latin come tunti on myös kansanterveysteko suomalaisille: talven tuiskuissa tarponeellakin latin commercial tunnilla takuuvarmasti liikahtaa (vähintään millin) sekä rintaranka että bebbu – ja mieli ilon puolelle! Opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja tekniikkaa opitaan turvallisesti ja tehokkaasti tinkimättä iloittelusta ja tanssifiiliksestä. Ihan timanttia joka minuutti.

LYRICAL JAZZ

Lyrical jazz kurssi on suosikkikurssini sen vuoksi, että siinä on mahdollista päästä ihanaan “flow” tilaan tanssiessa. Lisäksi kurssin ohjaajana toimii ihana Sanna-mari, jonka tekniikka- ja koreografia harjoitteet ovat todella monipuolisia!

MOVIMIENTO CUBANO

Koko tunti tanssia ihanissa rytmeissä, mutta samalla ohjaaja pitää huolen siitä, että liikkeissä tapahtuu teknistä kehittymistä. Ja niin hyvällä mielellä silti mennään koko tunti.

NYKYTANSSI

Olga on ihanan kannatteleva opettaja, jonka tunnille on helppo tulla ihan vasta-alkajanakin. Kurssilla tehtiin paljon hyviä avaavia liikkeitä, mikä on mainiota vastapainoa istumatyöstä jäykistyneelle keholle. Pidin paljon myös kurssin koreografiasta ja musiikeista.

PARISALSA

Parisalsa on lähes terapeuttista: Kaikki muut maailman asiat unohtuvat tuntien aikana, tanssiminen on hauskaa ja hyvällä tavalla haastavaa! Palkitsevinta on, kun huomaa kehittyneensä ja oppineensa jotakin uutta, mikä ensinäkemältä vaikutti ”mukamas” itselle mahdottomalta. Parisalsa tekee hyvää myös parisuhteelle.

PILATES JA VENYTTELY

Ihanan rauhallista, mutta tehokkaan tarkkaa kehonhuoltoa ja parasta ohjausta. Hetki ihan vaan itselle.

REGGAETON

Minulle reggaetontunnit tasosta riippumatta ovat olleet kuin viikoittaiset bileet Latinalaisen Amerikan auringossa. Kakkostasolla toki fokus on enemmän koreossa, mutta mielestäni tunnelma säilyy. Bonuksena vielä se, että tanssityyliin kuuluva liike, esim. runsas lantion käyttö on aivan erinomaista kehonhuoltoa! Tunneilta lähtee siis sekä mieli että kroppa paremmin voivana.

SALSA CON TIMBA

Eija ja Hanski onnistuvat luomaan jokaiselle tunnille omat, mahtavat, vauhdikkaat ja vaihtelevat koreografiat, jotka pistävät jalat liikkeelle ja irtaantumaan arjesta. Fiilis on kannustava ja hauska, ja tunnilta lähtee joka kerta hymy huulilla!

SALSA NAISET

Sopiva sekoitus koreografiaa, tekniikkaa ja irrottelua sekä pedagogisesti johdonmukaista ja ryhmän taitotasoa huomioivaa opetusta. Jokaisella tunnilla energiat ja fiilis kohoavat kattoon! Tykkään myös siitä, että kurssilla on samaan aikaan sekä sopivasti haastetta että turvallinen & paineeton ilmapiiri, mokat ei haittaa ja meno ei hyydy 💪💖

SALSA TEKNIIKKA & RYTMIIKKA

Tunnilla pääsee kaivautumaan salsan juurille, ymmärtämään murusia mistä kaikki on lähtenyt ja miten eri kulttuureissa liikutaan ja käytetään kehon kieltä.

SALSA & CABARET

Kaunista sensuellia liikekieltä yhdistettynä salsan rytmikkyyteen. Eijan upeasti soljuvat koreografiat ja kyky luotsata oppilaita niin, että melkein vahingossa tulee opittua kokonainen koreo. En olisi uskonut, että vielä viidenkympin korvilla (ja luudutetulla selkävammalla) voisi ilman aikaisempaa tanssitaustaa oppia tällaista liikettä. Onneksi lähdin rohkeasti kokeilemaan. Samalla on syttynyt palo oppia aina vaan lisää. Nämä ovat viikon kohokohtia!

SENSUAL TWERK

Aivan ihana tapa löytää yhteys omaan kehoon! Sensual twerk on auttanut tuomaan feminiinisyyttä, seksikkyyttä ja itsevarmuutta omaan liikkeeseen. Juuri sopivan raskasta liikuntaa hauskassa muodossa!

STREET JAZZ

Runollista ja rytmillisesti kiinnostavaa. Jättää tilaa fiilistelylle ja itseilmaisulle. Ihanaa musiikkia!

TWERK

Twerk on ollut totaalinen henkireikä jo usean vuoden! Sen ansiosta löysin kiinnostuksen ylipäätään tanssiin ja sen kautta mm omakuva, itsetunto on kohonnut huimasti! Fiilis aina tunnin jälkeen on kuin olisi voittamaton ja täydellinen NAINEN!

Kiitos kaikille vastaajille! Maaliskuun kysymyksen arvontapalkintona oli 30 € lahjakortti Fabrikalle.
Arvonnan voitti Mika T., onnea!
KATSO KAIKKI KUUKAUDEN KYSYMYKSET
MAALISKUUN KYSYMYS – FABRIKAN VIISI SUOSITUINTA KURSSIA
HELMIKUUN KYSYMYS – MIKÄ FABRIKAN VÄREISTÄ ON SUOSIKKISI?
TAMMIKUUN KYSYMYS – MILLAISESSA TANSSITAPAHTUMASSA SINÄ KÄYT MIELUITEN?
JOULUKUUN KYSYMYS – MIKÄ SAI SINUT VALITSEMAAN FABRIKAN?
MARRASKUUN KYSYMYS – MIKÄ ON SINUN SYYSI TANSSIA?