5 SYYTÄ TANSSIA

MARRASKUUN KYSYMYS – MIKÄ ON SINUN SYYSI TANSSIA?

Kysyimme oppilailtamme, mikä saa heidät palaamaan tanssisaliin kerta toisensa jälkeen. Vastaukset olivat osin yllättäviä! Etenkin meitä yllätti se, kuinka harva vastasi käyvänsä tanssitunneilla liikunnan vuoksi.

Vastaukset olivat myös ihania. Moni oli kertonut hyvinkin pitkästi omasta, intohimoisesta suhteestaan tanssiin.

Näin oppilaamme vastasivat:

Arjesta irrottautuminen 46,6 %
Liikunta 15,3 %
Sosiaalisuus 1,3 %
Kulttuuri 1,8 %
Luovuus 6,8 %
Joku muu, mikä? 28,3 %

Kysymykseen vastasi yhteensä 223 tanssinharrastajaa.

ARJESTA IRROTTAUTUMINEN 46,6 %

Kaikkein eniten ääniä sai irtiotto arjesta, eikä ihme! Tanssissa on taikaa. Tanssitunnilla arjen huolet ja murheet unohtuvat, ja voit viettää hetken toisessa todellisuudessa – kuin satumaassa. Tanssitunti vapauttaa ja voimaannuttaa. Sen jälkeen arki tuntuu vähemmän harmaalta.

Tanssi synnyttää ilon tunteen- nostaa arjesta ylös.

Kaikkea noita, mutta erityisesti myös irtaantuminen arjen “roolihahmosta” johonkin täysin toisen tyyppiseen henkilöön tai tunnetilaan. Olla joku muu kuin arkiminä.

Hetki omaa aikaa arjen kiireiden keskellä

Löydettyäni Fabrikan Tampereelle muuton jälkeen, sain mahdollisuuden herätellä tanssin minussa henkiin jälleen. Olen taas tanssiessani ymmärtänyt, että tanssi vapauttaa minut elämään itseni näköistä ja oikealta tuntuvaa elämää! Ei siis mikään pikkujuttu.

LIIKUNTA 15,3 %

Liikunta sai vähemmän ääniä kuin mitä odotimme, mutta moni mainitsi sen hyvänä lisänä muiden syiden rinnalla. Tanssi on erinomainen tapa liikkua ja pitää huolta kunnosta. Mikä parasta, tanssitunnin energia tempaa mukaansa ja kunto kohoaa kuin huomaamatta!

Tanssilla on niin paljon hyvinvointia lisääviä ominaisuuksia, että sanoisin että tärkein syy tulla tunneille on se, että tanssi tekee hyvää niin monella eri tavalla. Mikään muu liikunta ei saa minua näin onnelliseksi ja uskoisin, että juuri tanssin monipuolisesti hyvää tekevät vaikutukset ovat siihen syynä. Tanssiessani olen täysin läsnä kehossani ja läsnä keholleni, tanssi tuntuu luonnolliselta silloinkin kun se on vaikeaa -tunnen olevani tanssiessani vahvasti se ihminen, joka minun kuuluu olla. Fabrikassa myös toteutuu ihanasti “tanssi kuuluu kaikille” -mentaliteetti, joten teille oli helppo tulla omana itsenään. Kiitos! “Elän, siksi tanssin. Tanssin, siksi elän”.

Urheilu ilman, että edes huomaa urheilevansa

Hyvä lisä kuntosaliharjoitteluun

JOKU MUU, MIKÄ? 28,3 %

Peräti lähes kolmasosa vastaajista halusi kertoa omista, henkilökohtaisista syistään käydä tanssitunneilla. Luimme vastauksia innoissamme ja kiitollisina siitä, että saamme olla mahdollistamassa kaikkea tätä:

Muu unohtuu, luut tihentyy ja muisti toivottavasti säilyy pidempään.

Tanssi itsessään – ainutlaatuinen musiikin, rytmin ja liikkeen kehollinen yhdistelmä

Musiikki. Rakastan kuubalaista musiikkia eikä sitä voi kovin kauaa kuunnella paikoillaan vaan pakko saada jorata – mutta siihen tarvii askeleet ja sen, että oppii tunnistamaan lajin.

Itsensä ilmaiseminen sekä kehittäminen. Tanssi auttanut paljon pääsemään eroon sosiaalisten tilanteiden pelosta <3

Musiikki ja rytmi, itsensä toteuttaminen

Tanssi on ruumiin tapa laulaa sielun musiikkiin. Kaikki vaihtoehdot ovat toki myös syitä tanssimiselle, mutta toisaalta tanssin myös yksin aamukahvia keittäessä pelkästään “teputellen”. Tanssi vain ON osa elämää 🙂

Terapiaa, pään nollausta

Kaikki yllämainitut + itsensä löytäminen tanssin kautta ja itsevarmuuden nousu

Itseilmaisu, itsetuntemus, oman kehon hyväksyminen

Tanssiessa pääsee flow-tilaan ja voi keskittyä täysin siihen mitä on tekemässä 🙂

Michael Jackson

Oma eheytyminen huonon suhteen jälkeen

Piristys pimeään syksyyn ja talveen

Se, miltä tanssi tuntuu kropassa ja mielessä

Voisin valita vastauksista kaikki, mutta arjesta irroittautuminen ja liikunta ovat tärkeimmät syyt. Tanssitunnit ovat tehneet hyvää myös keholliselle itsetunnolle ja siten parantaneet elämänlaatua. 🙂

Hyvä olo tunnilla ja tunnin jälkeen. Tanssi tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa liikkuvuutta, koordinaatiokykyä ja muistia. Samalla tanssi tarjoaa hetken, joka on täysin oma ja jonka voi käyttää miten haluaa – oppimismielessä, musiikkia fiilistellen, hauskaa pitäen tai kaikkia näitä yhdessä. Itsensä kehittäminen yhdistettynä hyvään musiikkiin ja tanssikavereiden kanssa hauskanpitoon luo yhdessä sen hyvän olon, joka kannustaa kerta toisensa jälkeen tunnille uudelleen.

Kiva porukka

Uusien tanssilajien opettelu haastaa itseä – aluksi on epämukavuusalueella, mutta oppimisesta tulee onnistumisen kokemuksia.

Oman kehorauhan löytäminen, sujut itsensä kanssa tuleminen, voimaantuminen

Kaikki yllä olevat asiat! Mutta myös arjesta irroittautumisen lisäksi omista aivoista irroittautuminen. Keskittyminen tanssiin ja koreografiaa vie niin paljon kapasiteettia että ei yksinkertaisesti pysty keskittymään kuin yhteen asiaan kerrallaan! Tämä on aivoille kanssa omanlaista lepoa.

Voimaantuminen: minä opin ja osaan, minä olen kaunis ja ihana

Rollaattorin ja dementian välttely

Pitää hauskaa ja irrotella! Itsetunnon kohotusbuusti!

Tanssimiseen on niin monta hyvää syytä; työpäivälle vastapainoa, tanssin tuoma ilo ja siitä nauttiminen sekä itsensä haastaminen

Myös kropan liikuttaminen, erityisesti selän. Tanssi antaa ihanaa liikettä kroonisesta kivusta kärsivän selälle. Tulee hyvä fiilis!

Tanssi on intohimo, jossa yhdistyy musiikki, liike ja yhteisöllisyys

Tanssiessa pääsee hauskaan ja energiseen flow-tilaan!

Kaikkien näiden yhdistelmä – tanssiessa huolet unohtuvat, saa fiilistellä hyvää musaa jota kuullessa ei voi olla tanssimatta. Voi oppia uutta musiikista, kulttuurista ja myös tanssista itsestään – rakastan sitä, että tanssissa ei ole rajoja, vaan kuka tahansa voi tanssia ja kehittyä siinä! Toki plussaa on myös se, että tulee hiki ja tapaa aina huipputyyppejä, mutta mikään ei voita tanssinjälkeistä tunnetta – yleensä hymyilen leveästi loppuillan.

Ilo, jonka siitä saa. Ehkä sen ilon tuottaa nämä kaikki yläpuolen syyt yhdessä

Kiitos kaikille vastaajille! Marraskuun kysymyksen arvontapalkintona oli Fabrikan oma FAB-paita.
Arvonnan voitti Mari I., onnea!