FABRIKA 1 VUOTTA! AFROCUBANO MARATON LA 15.10.

Intohimo on parasta jaettuna – Tervetuloa!

“Fabrika on syntynyt syvästä rakkaudesta tanssiin. Tanssikoulun 1-vuotissyntymäpäivää juhlistaaksemme halusimme jakaa intohimomme ja järjestää tapahtuman, jossa kaikki pääsisivät kokeilemaan sitä, mitä me eniten rakastamme: afrokuubalaista tanssia elävällä rumpusäestyksellä. Sen magiaa ei voi sanoin kuvata, se on koettava. Oli oma tanssilajisi mikä tahansa, tervetuloa nauttimaan rumpujen kutsusta!” – Fabrikan perustajat Eija & Tiia

LAUANTAI 15.10.

Rytmityöpaja 2 h

11.30

Claven anatomia 2 h

Jani & muusikot

Tanssimaraton 50 min. / tunti

14.00

Rumba

Yoli & muusikot

15.00

Afrocubano (Yoruba, Ochún)

Yoli & muusikot

16.00

Afrocubano (Congo, Palo)

Yoli & muusikot

Bileet & Show

21.00

OSTA RYTMITYÖPAJA 45 €
OSTA TANSSIMARATON 45 €
OSTA BILELIPPU 20 €
OSTA SYNTTÄRIPASSI 99 €
RYTMITYÖPAJA – CLAVEN ANATOMIA

Kuubalaisen musiikin ystävät tietävät, miltä clave kuulostaa – mutta mitä sen “sisällä” on? Minkälaisilla tavoilla rytmi käyttäytyy “clavessa” ja miten sen “suunnan” voi oppia tunnistamaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pureudumme tämän parituntisen session aikana rumban ja rumpujen kautta. Samalla opitaan ymmärtämään syvemmin myös mm. sonin ja timban rytmiikkaa.

Opettaja, lyömäsoittaja Jani Lehtioksa on son-yhtye Bomba Buenan ja rumbakollektiivi La Mano Calienten perustaja, joka on luennoinut kuubalaisesta rytmiikasta mm. Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolla ja Rumba-Akatemialla.

Osallistuminen ei edellytä musiikin teorian tuntemusta tai aiempaa kokemusta rumpujen soitosta.

Jani Lehtioksa

“Elän kuubalaiselle musiikkiperinteelle ja olen omistanut elämäni sille vuodesta 2012. Olen opiskellut alaani maailman huippujen kanssa Suomessa ja Kuubassa (mm. Pedrito Martinez, Eliel Lazo, Ballet Folklorico Cutumba). Olen ensimmäinen muusikon ammattiin Suomessa valmistunut, jonka pääinstrumentti on tumbadora (“congarummut”). Olen clave-pohjaisen rytmiikan tutkija ja pystyn selittämään asioita, joita “ei voi selittää””.

TANSSIMARATON – KOE FOLKLOREN MAAGINEN ENERGIA

Kolmen tunnin tanssitranssi! Afrikkalaisperäisissä tansseissa ja elävässä rumpusäestyksessä on universaalia voimaa, joka vetoaa ihmisiin kulttuurista riippumatta. Tule nauttimaan harvinaisesta tilaisuudesta treenata liverumpujen rytmissä!

Kaikki tunnit ovat alkeistasoisia. Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta afrokuubalaisesta tanssista. Olipa oma lajisi mikä tahansa – jazz, hip hop, twerk tai salsa – maratonissa pääset pienelle matkalle kaiken tanssin juurille.

Yoli Mendez Brown

Yoli on afrokuubalaisen tanssin raskaan sarjan ammattilainen, jonka osaaminen ja tietämys ovat alan huippua. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Kuuban kansallisesta taidekorkeakoulusta ISAsta ja toiminut itse myös koulun opettajana. Suomessa hän on asunut ja opettanut muutaman vuoden. Yolin tunnit ovat täynnä autenttista Kuuba-energiaa ja hän jos kuka pystyy johdattamaan oppilaat afrokuubalaisen tanssin ja kulttuurin ytimeen.

Rumpuryhmä

Brian Ramos
Carlos Osniel Leal
Gerardo Hernandez
Jani Lehtioksa

OSTA RYTMITYÖPAJA 45 €
OSTA TANSSIMARATON 45 €
OSTA BILELIPPU 20 €
OSTA SYNTTÄRIPASSI 99 €

KATSO KURSSIT

Alkeiskurssit
Jatkokurssit
Parisalsakurssit
Cuba Special
Kehonhuolto
Drop-in-tunnit