AFROCUBANO MARATON

LAUANTAINA 25.3.

KOE AFROKUUBALAISEN TANSSIN MAAGINEN ENERGIA

Intohimo on parasta jaettuna – Tervetuloa!

“Afrokuubalainen tanssi on suurin intohimomme. Sen magiaa ei voi sanoin kuvata, se on koettava. Kun mukaan lisätään elävä rumpusäestys, elämys on vielä paljon isompi!

Afrocubano Maraton on syntynyt halusta tarjota kaikille muillekin mahdollisuus kurkistaa afrokuubalaisen tanssin taikamaailmaan. Alkeistasoiset tunnit sopivat kaikille aikuisille tanssitaustasta riippumatta. Tervetuloa nauttimaan rumpujen kutsusta!”

– Fabrikan perustajat Eija & Tiia

Afrocubano Maraton

13.00

Rumba rytmi & laulu

Jani

14.00

Rumba

Yoli & muusikot

15.00

Afrocubano (Yoruba, Yemayá)

Yoli & muusikot

16.00

Afrocubano (Congo, Makuta)

Yoli & muusikot

OSTA YKSITTÄISIÄ TUNTEJA 20 €
OSTA MARATONPASSI 60 €

  Maratonpassi sisältää lasin skumppaa.

TUNNIT 50 MINUUTTIA

Kaikki tunnit kestävät 50 minuuttia ja tuntien välissä on 10 minuutin tauko.

LIVERUMMUT

Kaikilla tanssitunneilla on elävä rumpusäestys.

KENELLE?

Kaikki tunnit ovat alkeistasoisia. Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta afrokuubalaisesta tanssista. Maratonissa pääset pienelle matkalle kaiken tanssin juurille, oli tanssitaustasi mikä tahansa. Afrikkalaisperäisissä tansseissa ja elävässä rumpusäestyksessä on universaalia voimaa, joka vetoaa ihmisiin kulttuurista riippumatta.

TUNTIEN KUVAUKSET

13.00 Rumba rytmi & laulu
Maraton alkaa tutustumisella rumbamusiikkiin. Tunti sopii kaikille, eikä se edellytä mitään musiikin tuntemusta eikä erityistä laulutaitoa. Tule kokemaan uusia elämyksiä Jani Lehtioksan hersyvän hauskassa ja rennossa opetuksessa! Tunnilla lauletaan yhdessä paria helppoa kuubalaisen rumban tunnettua coroa ja fiilistellään niiden suhdetta rytmiin.

Kuubalaisessa musiikissa taustalaulajien kuoro laulaa toistuvia, lyhyitä melodianpätkiä, “coroja”. Coroja toistetaan improvisoivan laulusolistin kanssa vuorotellen, ikään kuin kysellen ja vastaillen. Juuri tämä yhteislaulun voima on kuubalaisen rumban ja uskonnollisten juhlien korvaamattomin elementti, jossa pääasia on yhteisöllisyys ja voimaantuminen.

14.00 Rumba
Tanssitunnilla tutustutaan kuubalaisen rumban (yambún ja guaguancón)  perusteisiin. Tunti sopii yhtä hyvin naisille ja miehille.

15.00 Afrocubano (Yoruba, Yemayá)
Tunnilla tutustutaan meren jumalattaren Yemayán tanssiin.

16.00 Afrocubano (Congo, Makuta)
Tunnilla tutustutaan congotansseihin kuuluvaan makutaan.

SKUMPPATARJOILU

Aulabaarissa on tapahtuman ajan skumppatarjoilu ja maratonpassi sisältää lasin skumppaa – alkoholilla tai ilman.

@ FABRIKA, HÄMEENKATU 9

Uusi aikuisten tanssikoulu Fabrika sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Varmantalon 5. kerroksessa. Fabrikalla on anniskeluoikeudet.

OSTA YKSITTÄISIÄ TUNTEJA 20 €
OSTA MARATONPASSI 60 €

  Maratonpassi sisältää lasin skumppaa.

Yoli Mendez Brown

Yoli on afrokuubalaisen tanssin raskaan sarjan ammattilainen, jonka osaaminen ja tietämys ovat alan huippua. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Kuuban kansallisesta taidekorkeakoulusta ISAsta ja toiminut itse myös koulun opettajana. Suomessa hän on asunut ja opettanut muutaman vuoden. Yolin tunnit ovat täynnä autenttista Kuuba-energiaa ja hän jos kuka pystyy johdattamaan oppilaat afrokuubalaisen tanssin ja kulttuurin ytimeen.

Jani Lehtioksa

“Elän kuubalaiselle musiikkiperinteelle ja olen omistanut elämäni sille vuodesta 2012. Olen opiskellut alaani maailman huippujen kanssa Suomessa ja Kuubassa (mm. Pedrito Martinez, Eliel Lazo, Ballet Folklorico Cutumba). Olen ensimmäinen muusikon ammattiin Suomessa valmistunut, jonka pääinstrumentti on tumbadora (“congarummut”). Olen clave-pohjaisen rytmiikan tutkija ja pystyn selittämään asioita, joita “ei voi selittää””.

Rumpuryhmä

Brian Ramos
Carlos Osniel Leal
Gerardo Hernandez
Jani Lehtioksa

KATSO KURSSIT

Alkeiskurssit
Jatkokurssit
Parisalsakurssit
Cuba Special
Kehonhuolto
Drop-in-tunnit