RYTMITYÖPAJA

SON, SALSA, TIMBA? RYTMITYÖPAJA KUUBALAISEN TANSSIN HARRASTAJILLE

Mitä jokaisen salsaajan täytyy tietää kuubalaisesta musiikista? Luennoimassa valloittava Jani Lehtioksa (Hki).

Lauantaina 11.11.

12.30

Rytmityöpaja 1,5 h

Jani

SON, SALSA, TIMBA?

Kuubalaisen musiikin maailma pursuaa termistöä, joka hämmästyttää ja kummastuttaa. On sonia, son montunoa, salsaa ja timbaa. Mitä sanojen olisi tarkoitus tanssista innostuneelle suomalaiselle edes kertoa? Miten erottaa eri lajit toisistaan?

Olipa musiikki sitten 50-luvun cha cha cháta, 80-luvun Los Van Vania tai Alexander Abreun tänä vuonna julkaisemaa timbaa, isostikin toisistaan eroavilla tyyleillä on pitkä yhteinen historia. Kaikki kuubalaiset tyylit ovat käytännössä muunneltuja versioita siitä, miten niitä ennen on soitettu ja tanssittu. Kun näitä eroja ja yhtenevyyksiä oppii tunnistamaan ja kuulemaan, kaikki alkaa tanssissakin käydä järkeen.

RYTMITYÖPAJA

Työpajassa keskitytään soniin, salsaan, timbaan sekä cha cha cháhan ja matkan varrella vilkaistaan myös son montunon, mambon, danzonin ja rumban suuntiin.

Jani Lehtioksan luennot ovat hersyvän hauskoja ja rentoja. Hän osaa purkaa kuubalaiset rytmit osiin kansantajuisesti selittämällä ja esimerkkejä soittamalla.

KENELLE?

Työpaja sopii kaikille salsaa tai muuta kuubalaista tanssia harrastaville, sekä vasta-alkajille että edistyneille.

JANI LEHTIOKSA

Lyömäsoittaja ja kuubalaisen rytmiikan tutkija Jani Lehtioksa on opiskellut alaansa maailman huippujen kanssa Suomessa ja Kuubassa. Hän on ensimmäinen Suomessa muusikon ammattiin valmistunut, jonka pääinstrumentti on tumbadora (congarummut).

Salsapiireissä Jani tunnetaan parhaiten son-yhtye Bomba Buenan perustajana ja lyömäsoittajana. Hän on luennoinut kuubalaisesta rytmiikasta mm. Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolla ja Rumba-Akatemiassa.

Jani Lehtioksa (Hki)