RYTMITYÖPAJA

SON, SALSA, TIMBA? RYTMITYÖPAJA KUUBALAISEN TANSSIN HARRASTAJILLE

Miten erotan musiikin lajit toisistaan? Luennoimassa valloittava Jani Lehtioksa (Hki).

Lauantaina 17.2.

12.00

Rytmityöpaja 1,5 h

Jani

SOS! ONKO TÄMÄ SONIA, SALSAA VAI TIMBAA?

Salsamusiikin sanotaan usein olevan oikeasti kuubalaista sonia tai son montunoa, mutta mitä sillä varsinaisesti tarkoitetaan? Kuinka sonin ja salsan erottaa toisistaan, jos niitä tanssitaankin eri tavoilla? Entäs timba? Mistä sen tunnistaa?

Joskus kuubalaisesta biisistä voi jopa olla vaikea sanoa, minkä nimistä musiikkia se edes on. Ei auta kuin zoomata sisään. Rytmityöpajassa uppoudutaan erilaisten tyylien rytmiikkaan ja fiilikseen eri instrumenttien vinkkeleistä, mikä auttaa ymmärtämään yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia tyylien välillä.

Jani Lehtioksan luennot ovat hersyvän hauskoja ja rentoja. Hän osaa purkaa kuubalaiset rytmit osiin kansantajuisesti selittämällä ja esimerkkejä soittamalla.

KENELLE?

Työpaja sopii kaikille salsaa tai muuta kuubalaista tanssia harrastaville, sekä vasta-alkajille että edistyneille.

JANI LEHTIOKSA

Lyömäsoittaja ja kuubalaisen rytmiikan tutkija Jani Lehtioksa on opiskellut alaansa maailman huippujen kanssa Suomessa ja Kuubassa. Hän on ensimmäinen Suomessa muusikon ammattiin valmistunut, jonka pääinstrumentti on tumbadora (congarummut).

Salsapiireissä Jani tunnetaan parhaiten son-yhtye Bomba Buenan perustajana ja lyömäsoittajana. Hän on luennoinut kuubalaisesta rytmiikasta mm. Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolla ja Rumba-Akatemiassa.

Jani Lehtioksa (Hki)